Главная Форум Почтовый ящик №27 Наши Леди Друзья сайта Обратная связь Вход
 
 

[ Последние сообщения · Участники · Правила форума · Правила размещения рекламы · Поиск

 

Приветствуем!
Приветствуем Вас, гость!


Ladycity на Facebook


LadyCity.lv


Мини-чат

Последнее в форуме
  • Пить или жить?
  • Полезности автолюбител...
  • Вышивка
  • А что, "Динамо&qu...
  • Велопрогулки и велопох...
  • Детские кроватки
  • Как раскрутить свой са...
  • О какой машинке мечтае...
  • ваши любимые духи
  • Сделай сам(а)! ...себе...

  • Популярные темы
  • Что готовим сегодня?
  • Последний слог наобо...
  • Ассоциации
  • Три кусОчека колбаск...
  • Любимая скотинка.
  • сад,огород
  • синема, синема, сине...
  • Ассоциации 3
  • Нас лихорадит от вам...
  • Проходим комнаты

    • Страница 1 из 1
    • 1
    Модератор форума: Мусько  
    Kinderei 2012
    LuninaДата: Среда, 10 Октября 2012, 00:43:24 | Сообщение # 1
    Безупречная леди
    Сообщений: 3126
    Награды: 6
    Статус: За городом
    2012. gada 9. oktobris

    No 9. oktobra līdz 18. decembrim sadarbībā ar Rīgas Vācu kultūras biedrību Rīgas Centrālās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā (Brīvības ielā 49/53, 7. stāvā) notiks pasākumu cikls „Kinderei 2012”, kurā aicināti piedalīties bērni no 3 līdz 10 gadu vecumam, kuri mācās vai vēlas mācīties vācu valodu.

    Pirmā nodarbība ciklā „Kinderei 2012” notiks 9. oktobrī plkst. 18.00-19.15, un tās tēma būs vācu mūzika bērniem: „Deutsche Sprache und Musik - leicht fuer alle!”

    Pasākumu ciklā „Kinderei 2012” notiks piecas nodarbības par dažādām tēmām. Nodarbības ir bez maksas. Nodarbību laikā būs tējas pauze.

    Projekts tapis ar Vācijas Federatīvās Republikas vēstniecības Rīgā atbalstu.

    Paralēli cikla „Kinderei 2012” nodarbībām Rīgas Centrālās bibliotēkas Mākslas un mūzikas nodaļā (Brīvības ielā 49/53, 2. stāvā) notiek tikšanos cikls "Restartējot saknes: es protu vācu valodu", ko sadarbībā ar Rīgas Centrālo bibliotēku organizē Rīgas Vācu kultūras biedrība.

    Kontaktinformācija: Natālija Hološa - RCB Bērnu literatūras nodaļas vadītāja, tālr. 67037128, e-pasts: bln@rcb.lv
     
    LuninaДата: Пятница, 19 Октября 2012, 20:41:36 | Сообщение # 2
    Безупречная леди
    Сообщений: 3126
    Награды: 6
    Статус: За городом
    23. oktobrī plkst. 18.00
    sadarbībā ar Rīgas Vācu kultūras biedrību Rīgas Centrālās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā (Brīvības ielā 49/53, 7.stāvā) notiks cikla „Kinderei 2012” otrā nodarbība. Tās tēma – vācu māksla bērniem. Nodarbību vadīs Nacionālā mākslas muzeja Mākslas vēsturniece Edvarda Šmite.

    Nodarbībās aicināti piedalīties bērni no 3 līdz 10 gadu vecumam, kuri mācās vai vēlas mācīties vācu valodu.
    Projekts tapis ar Vācijas Federatīvās Republikas vēstniecības Rīgā atbalstu.

    Nodarbības ir bez maksas. Praktiskajam darbam nepieciešamos eļļas krītiņus nodrošinās pasākuma organizatori. Nodarbību laikā būs tējas pauze.

    Paralēli cikla „Kinderei 2012” nodarbībām Rīgas Centrālās bibliotēkas Mākslas un mūzikas nodaļā (Brīvības ielā 49/53, 2. stāvā) pieaugušie tiek aicināti uz cikla „Restartējot saknes: es protu vācu valodu” kārtējo tikšanos. Arī šis pasākums tiek organizēts sadarbībā Rīgas Vācu kultūras biedrību.

    Kontaktinformācija:
    Natālija Hološa,
    RCB Bērnu literatūras nodaļas vadītāja,
    tālr. 67037128
    e-pasts: bln@rcb.lv



    Dace Šulmane
    Rīgas Vācu kultūras biedrības pasākumu koordinatore
    tālr. 26406408
    e-pasts: dace.sulmane@gmail.com
     
    LuninaДата: Пятница, 30 Ноября 2012, 23:47:51 | Сообщение # 3
    Безупречная леди
    Сообщений: 3126
    Награды: 6
    Статус: За городом
    Noslēguma pasākums ciklā „Kinderei 2012”

    4. decembrī no plkst. 18.00 līdz 19.15 Rīgas Centrālās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā (Brīvības ielā 49/53, 7. stāvā) notiks cikla „Kinderei 2012” noslēguma pasākums – „Ziemassvētki”. Nodarbību vadīs Austra Matveja un draugi.

    Pasākumu cikls „Kinderei 2012” no oktobra līdz decembrim tika organizēts sadarbībā ar Rīgas Vācu kultūras biedrību. Piecās nodarbībās par dažādām tēmām tika aicināti piedalīties bērni no 3 līdz 10 gadu vecumam, kuri mācās vai vēlas mācīties vācu valodu.

    Projekts tapis ar Vācijas Federatīvās Republikas vēstniecības Rīgā atbalstu. Projekta mērķis – veicināt vācu valodas un kultūras popularitāti bērnu un ģimeņu lokā.

    Nodarbība ir bez maksas. Tās laikā būs tējas un uzkodu pauze bērniem.

    Vecāki nodarbības laikā tiek laipni aicināti uz tikšanos cikla "Restartējot saknes: es protu vācu valodu" kārtējo nodarbību RCB Mākslas un mūzikas nodaļā Brīvības ielā 49/53, 2. stāvā – tikšanos ar Eiropas Reģionālā tūrisma institūta direktoru Aivaru Mackeviču un Biznesa augstskolas „Turība” Starptautiskā tūrisma fakultātes lektori Margaritu Plataci.
     
    LuninaДата: Среда, 23 Января 2013, 22:59:27 | Сообщение # 4
    Безупречная леди
    Сообщений: 3126
    Награды: 6
    Статус: За городом
    Lasītāju klubs „Burtu pavēlnieki 2013” RCB Bērnu literatūras nodaļā

    29. janvārī plkst. 17.00 Rīgas Centrālās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļa (Brīvības ielā 49/53, 7.stāvā) aicina sākumskolas vecuma bērnus uz grāmatu mīļotāju klubiņa „Burtu pavēlnieki” tikšanos.

    Nodarbības ir bez maksas, to ilgums – viena stunda. Nodarbību laikā tiek lasītas un pārrunātas bērnu grāmatas, zīmētas ilustrācijas un komiksi un darītas daudzas citas saistošas lietas.

    Kluba vadītājs – Rīgas Franču liceja sākumskolas skolotājs Andris Krieķis.

    Kontaktinformācija: 67037130
     
    LuninaДата: Суббота, 09 Февраля 2013, 01:06:53 | Сообщение # 5
    Безупречная леди
    Сообщений: 3126
    Награды: 6
    Статус: За городом
    Rakstniece Ieva Samauska RCB filiālbibliotēkā „Vidzeme”

    13. februārī plkst.12.30 Rīgas Centrālās bibliotēkas filiālbibliotēka „Vidzeme” (Brīvības gatvē 206) aicina uz tikšanos ar rakstnieci Ievu Samausku. Tikšanās tiek rīkota cikla „Četras rakstnieces Rīgas Centrālajā bibliotēkā” ietvaros. Projektu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds. Ieeja brīva.

    Februārī un martā Rīgas Centrālā bibliotēka un vairākas filiālbibliotēkas gaida latviešu mūsdienu literatūras cienītājus uz tikšanos pasākumiem ar rakstniecēm Daci Rukšāni, Annu Skaidrīti Gailīti, Noru Ikstenu un Ievu Samausku. Precīza informācija par pasākumu norises dienu laiku bibliotēkas mājaslapā www.rcb.lv.

    Ievas Samauskas pirmā grāmata – dienasgrāmata „Starp diviem sirdspukstiem” iznāca 2004. gadā. Ieva Samauska ir vairāku bērnu prozas un dzejas grāmatu autore. Daudziem jaunajiem lasītājiem ir pazīstamas grāmatas „Kā uzburt sniegu”, „Betijas sarunas jeb Kā es piedzimu”, „Eņģelītis” (2010. gadā ieguva pirmo vietu Bērnu žūrijas konkursā), „Pilsēta no A līdz Z” un „Princešu grāmata”, bet 2011. gadā iznāca romāns bērniem un pieaugušajiem „Šokolādes glābšana”.

    Kontaktinformācija:

    Rīgas Centrālās bibliotēkas Projektu vadības nodaļas vadītāja Solvita Brežinska, tālr. 67607562, 25615442, e-pasts: Solvita.Brezinska@rcb.lv

    Rīgas Centrālās bibliotēkas Bibliotēku dienesta galvenā speciāliste Ingūna Stranga, tālr. 67623759, e-pasts: Inguna.Stranga@rcb.lv
     
    LuninaДата: Четверг, 16 Мая 2013, 23:31:57 | Сообщение # 6
    Безупречная леди
    Сообщений: 3126
    Награды: 6
    Статус: За городом
    Izglītojošs un atraktīvs sarīkojums sākumskolas bērniem "Teici, teici, valodiņa"

    Rīgas Latviešu biedrības „Sprīdīša skola” projekta „Integrācijas ABC” ietvaros aicina bērnus piedalīties izglītojošā un atraktīvā sarīkojumā „Teici, teici, valodiņa!”. Sarīkojums norisināsies ceturtdien, 23. maijā no plkst. 11.00 līdz 13.00 Rīgas Latviešu biedrības namā. Ieeja bez maksas.

    Lai stiprinātu latvisko kultūrtelpu un reizē veidotu to kā trešo valstu valstspiederīgo saliedējošu pamatu un veicinātu viņu piederību Latvijai, projektā „Integrācijas ABC” tiek organizētas dažādas aktivitātes, kurās piedalās dažādu etnisko grupu, īpaši trešo valstu valstspiederīgie bērni un jaunieši kopā ar ģimenes locekļiem.

    Rīgas Latviešu biedrības „Sprīdīša skolas” vadītāja Margita Poriete stāsta: „Ir pienācis pavasaris un daba mūs uzrunā košā krāsu valodā, putni sazinās dziesmu valodā un puķes pauž skaitumu savā ziedu valodā. Arī cilvēki pavasarī kļūst aktīvāki, gan sajūtot pavasara atmodu dabā, gan rosoties pavasara darbos, gan izpaužoties kultūras aktivitātes. Jebkurā situācijā cilvēkiem ir svarīgi sazināties – prast izpaust savu domu, saprast cita vēstīto. Taču pasaulē ir daudz valodu, cilvēki ne vienmēr dzīvo savā etniskajā dzimtenē, bet sazināties ir ļoti aktuāli.

    Interesanti, ka folkloras materiāli dod iespēju sazināties citādi - parādīt, ka dažādās valodās runājošiem cilvēkiem dejas soļi, skaņu valoda, krāsu raksti ir gan līdzīgi, gan atšķirīgi, un viegli saprotami. Svarīgi jau bērnībā veidot interesi par folkloru - no senčiem mantoto dzīves gudrību, izpratni par dabas un cilvēku dzīves ritma kopsakarībām. Nodarbībās kopīgi mācīsimies dažādus dejas soļus, rakstus, runas un kustību valodu.”

    Rīgas Latviešu biedrības „Sprīdīša skola” sarīkojumā bērniem piedāvās piedalīties izzinošajā nodarbībā etnogrāfes Indras Čeksteres vadībā, mācīties runas un kustību valodas vingrinājumus pie aktiera Pētera Vilkastes, izveidot Labo vārdu vārdnīciņu kopā ar valodnieci Ilzi Lokmani un mākslinieku Kasparu Bērziņu. Saprasties mūzikas un dejas valodā rosinās folkloras skolotāja Dina Liepa un horeogrāfs Ernests Spīčs.

    Uz pasākumu tiek aicināti sākumskolas bērni, īpaši – trešo valstu valstspiederīgie skolēni un viņu klasesbiedri.

    Pieteikšanās līdz 20. maijam.

    Pieteikties aicinām telefoniski pa tālruni 29528421 vai rakstot e-pastā spridisaskola@inbox.lv
     
    LuninaДата: Понедельник, 18 Ноября 2013, 00:31:52 | Сообщение # 7
    Безупречная леди
    Сообщений: 3126
    Награды: 6
    Статус: За городом
    И в этом году продолжается проект детской библиотеки и немецкого культурного общества.

    19 ноября
    plkst. 18.10 RCB Bērnu literatūras nodaļā (Brīvības iela 49/53, tel.: 67037130) pasākums pirmsskolas bērniem un sākumskolas skolēniem kopā ar vecākiem "Singen, tanzen wir zusammen : Vācu pasakas bērniem". Pasākumu organizē Rīgas Vācu kultūras biedrība.
     
    • Страница 1 из 1
    • 1
    Поиск:
    Copyright LadyCity © 2024 Перепечатка без письменного разрешения администрации запрещена.