Главная Форум Почтовый ящик №27 Наши Леди Друзья сайта Обратная связь Вход
 
 

[ Последние сообщения · Участники · Правила форума · Правила размещения рекламы · Поиск

 

Приветствуем!
Приветствуем Вас, гость!


Ladycity на Facebook


LadyCity.lv


Мини-чат

Последнее в форуме
  • Пить или жить?
  • Полезности автолюбител...
  • Вышивка
  • А что, "Динамо&qu...
  • Велопрогулки и велопох...
  • Детские кроватки
  • Как раскрутить свой са...
  • О какой машинке мечтае...
  • ваши любимые духи
  • Сделай сам(а)! ...себе...

  • Популярные темы
  • Что готовим сегодня?
  • Последний слог наобо...
  • Ассоциации
  • Три кусОчека колбаск...
  • Любимая скотинка.
  • сад,огород
  • синема, синема, сине...
  • Ассоциации 3
  • Нас лихорадит от вам...
  • Проходим комнаты

    • Страница 1 из 1
    • 1
    Модератор форума: Мусько  
    Леди Сити » Наши Дети - маленькие люди на большой планете » Досуг с детьми » Мероприятия в Доме ЕС
    Мероприятия в Доме ЕС
    LuninaДата: Пятница, 16 Ноября 2012, 02:21:07 | Сообщение # 1
    Безупречная леди
    Сообщений: 3126
    Награды: 6
    Статус: За городом
    Sestdien, 17. novembrī no plkst. 10:00 līdz 14:00 ES mājā, Aspazijas bulvārī 28, 1.stāvā notiks izglītojoša nodarbība bērniem „Zeķu Zaķa un Cimdu Dukša brīnišķīgais ceļojums”.

    Nodarbībā bērniem stāstīs, kāpēc ir nepieciešamas domāt par vides saudzēšanu un kā mēs to varam darīt interesanti un praktiski – pārveidojot mājās atrodamās, vairs nevajadzīgās lietas. Bērni iemācīsies vientuļās zeķītes un cimdiņus pārvērst jaunos draugos – rotaļlietās.

    Ņem līdzi savu vientuļo zeķīti, cimdiņu, pogas, adatas, diegus un nāc!

    Aicinām bērnus pirmsskolas un sākumskolas vecumā (5 – 8 gadiem), ģimenes, pedagogus, jebkuru interesentu.

    Pieteikšanās līdz 16.novembrim, zvanot pa tālruni 28352648 vai rakstot uz e-pastu info@lapas.lv . Vietu skaits ierobežots!

    Pasākumi Eiropas Savienības mājā interesentiem pieejami bez maksas. Nodarbību rīko Latvijas Platforma attīstības sadarbībai kopā ar biedrību „Humana People to People Latvia” ES mājas tematiskā „ES pasaulē; attīstības sadarbība” mēneša ietvaros.
     
    LuninaДата: Среда, 20 Марта 2013, 02:26:32 | Сообщение # 2
    Безупречная леди
    Сообщений: 3126
    Награды: 6
    Статус: За городом
    Par konkursa „Eiropa skolā” izsludināšanu

    Valsts izglītības attīstības aģentūra aicina Latvijas izglītības iestāžu izglītojamos piedalīties konkursā „Eiropa skolā”. Konkursa mērķis ir veicināt bērnu, skolēnu un skolotāju izpratni un cieņu pret kultūras dažādību Eiropā, sekmēt eiropeiskās apziņas, starptautiskās sadarbības un demokrātijas izpratni, kā arī attīstīt spēju ar radošu darbu palīdzību paust personisko attieksmi un pamatvērtības par Eiropu un dzīvi daudzkulturālā sabiedrībā.

    Kā katru gadu, konkursa uzdevums ir izveidot oriģinālu individuālu radošo literāro darbu (stāstu, eseju, dzejoli, pasaku u.tml.) vai vizuālo darbu (zīmējumu, gleznojumu, datorgrafiku, komiksu, kolāžu u.tml.) par kādu no šī gada konkursa tēmām.

    2013. gada konkursa tēmas ir izvēlētas atbilstoši Eiropas 2013. gada moto „2013. gads – Eiropas pilsoņu gads”, un tās ir:

    · Kopīgais un atšķirīgais Eiropā un Latvijā;

    · Mana valsts - tava valsts.

    Valsts izglītības attīstības aģentūra aicina izglītības iestādes, ievērojot konkursa mērķi, motivēt izglītojamos veidot konkursa literāros vai vizuālos darbus. Tāpat aicinām pirms izglītojamo darbu iesniegšanas aģentūrā veikt to pirmreizējo novērtēšanu un atlasīt iesniegšanai, jūsuprāt, oriģinālākos darbus, kas varētu tikt izskatīti aģentūras izveidotajā vērtēšanas komisijā.

    Konkursā var piedalīties Latvijas izglītības iestāžu izglītojamie vecumā no 6 līdz 20 gadiem.

    Lai piedalītos konkursā, līdz 2013. gada 28. marta plkst.17.00 Valsts izglītības attīstības aģentūrā jāiesniedz vai jānosūta pa pastu (Vaļņu ielā 1, 5.stāvā, Rīgā, LV-1050, pasta zīmogs 2013. gada 28. marts):

    · konkursa darbs;

    · aizpildīts konkursa pieteikums atbilstoši pielikumā pievienotai veidlapai, kas ir atrodama arī aģentūras mājas lapā.

    Dalībnieka pieteikums
     
    LuninaДата: Четверг, 09 Мая 2013, 00:39:21 | Сообщение # 3
    Безупречная леди
    Сообщений: 3126
    Награды: 6
    Статус: За городом
    Eiropas diena Rīgas Latviešu biedrībā

    Atzīmējot Eiropas dienu, 2013. gada 9. maijā Rīgas Latviešu biedrībā visas dienas garumā notiks vairākas plašas norises.

    Programma sāksies plkst. 10.00 Rīgas Latviešu biedrības (RLB) Baltajā zālē ar biedrības „Eiropas Kustība Latvijā” rīkoto interaktīvo diskusiju/ konferenci „ES- Eiropā”. Konferences ietvaros svinīgi tiks atklāta Pleskavas latviešu diasporas mākslinieku gleznu izstāde. Izstāde būs apskatāma līdz 31. maijam. Konferences galvenā tēma - „Eiropas Pilsoņu gads (2013) un aktīvs pilsoniskums”. Interaktīvā diskusija par to noritēs mūsdienīgajā „open space” komunikācijas metodē, kurā katrs dalībnieks var piedāvāt savu redzējumu un problēmas risinājumus, vēlāk sekos darba grupu rezultātu prezentācijas.

    Rīgas Latviešu biedrības 1. stāva vestibilā no plkst. 10.00 līdz 17.00 visiem interesentiem būs pieejama „Darba kontaktu birža”. „Darba kontaktu birža” tiek veidots kā informatīvi konsultatīvs pasākums. Rīgas Domes Labklājības departaments, Nodarbinātības Valsts aģentūra (NVA), pašvaldības iestādes, darba devēji, dažādas mācību iestādes, nevalstiskās organizācijas piedāvās informāciju par iespējām visu sociāli mazaizsargāto personu grupām, īpaši bezdarbniekiem – gan jauniešiem, gan invalīdiem, gan pirmspensijas vecuma cilvēkiem. Apmeklētāji saņems informāciju, kā veiksmīgāk iesaistīties darba tirgū, uzzinot par aktuālajām vakancēm, kā arī saņems speciālistu un darba devēju konsultācijas, piemēram, no Nodarbinātības Valsts aģentūras karjeras konsultantiem un sociālajiem darbiniekiem. Tiks piedāvātas NVA sniegtās iespējas apgūt valodas prasmes, jaunas profesijas iemaņas un citi pakalpojumi. Apmeklētājiem būs iespēja saņemt informāciju un palīdzības pakalpojumus neformālā vidē, iesaistoties nevalstisko organizāciju piedāvātajās aktivitātēs. Varēs iepazīt cilvēku, kas jau izmantojuši NVA sniegtās iespējas, veiksmes stāstus gan prezentācijās, gan tiekoties personīgi.

    Visas dienas garumā no 1. stāva vestibila līdz pat otrajam stāvam būs izvietoti virkne nevalstisko organizāciju, kuras ir Platformas starpkultūru dialoga veidošanai Latvijā dalīborganizācijas, informatīvie punkti. Tā būs nevalstisko organizāciju galerija, kurā katra no tām iepazīstinās ar savu darbību, mērķiem un iecerēm, kā arī iespējām iesaistīties organizāciju darbā.

    Savukārt RLB Līgo zālē no plkst. 13.00 līdz 15.00 norisināsies pasākums „Pasaka un nepasaka”. Projekta "Integrācijas ABC" ietvaros no 1.februāra notika radošo darbu konkurss bērniem un jauniešiem „Es dzīvoju Latvijā”. 9. maijā pasākumā "Pasaka un nepasaka" tiks apbalvoti konkursa uzvarētāji, kā arī uzstāsies dažādu tautību bērnu muzikālie kolektīvi. Sarīkojumā iesaistīti apmēram 50 dažādu tautību, sociālo grupu bērni un jaunieši, veicinot dažādu tautību un sociālo grupu bērnu un jauniešu savstarpēju integrāciju. Tiks iepazīts kopējais un atšķirīgais rakstībā, valodā un kultūras priekšnesuma veidā.

    RLB 1.stāvā no plkst. 12.00 līdz 17.00 norisināsies radošās apvienības TREPES interaktīvā spēle un darbosies grāmatu galds. Grāmatu galdā būs pieejamas apgāda „Jumavas” izdotās dažādu ES rakstnieku grāmatas.

    Popularizējot Eiropas dienas sarīkojumu programmu, no plkst. 12.00 līdz 14.00 pie RLB nama uzstāsies mūsdienu deju - pop -mūzikas, break dance, u.c. deju veidu - jaunie izpildītāji.

    Programmas noslēgumā plkst. 16.00 RLB Baltajā zālē mūsdienīgos ritmos un noskaņās sarīkojumu „ES –Eiropā!” piedāvā studija "Multi Stage'” un biedrība „Sabiedriskais producenttu centrs”.

    Visi pasākumi notiek bez ieejas maksas.

    Laipni aicināti visi interesenti!
     
    LuninaДата: Вторник, 18 Июня 2013, 00:24:32 | Сообщение # 4
    Безупречная леди
    Сообщений: 3126
    Награды: 6
    Статус: За городом
    ES māja sadarbībā ar Pasaules Dabas Fondu (PDF) aicina bērnus un viņu vecākus vasaras brīvlaikā apmeklēt radošās darbnīcas par Eiropas Savienību un vides aizsardzību.
    Radošās darbnīcas notiks no 11:00 – 13:00 27.jūnijā, 18.jūlijā un 29.augustā ES mājā, Aspazijas bulvārī 28.

    Viena no Eiropas Savienības prioritātēm ir vides aizsardzība, un mūsdienās „zaļā domāšana” ir kļuvusi jau par ļoti būtisku ikdienas sastāvdaļu. Lai veicinātu sabiedrības, it īpaši bērnu, izpratni par vides aizsardzības nozīmību, vides dažādību Eiropas Savienībā un Eiropas Savienības darbību, ES māja sadarbībā ar Pasaules Dabas Fondu vasarā organizē radošās darbnīcas bērniem un viņu vecākiem. Radošās darbnīcas laikā bērniem būs iespēja ar spēlēm un citām aktivitātēm izzināt dabu, tās daudzveidību un aizsardzību. „Skatīsimies animācijas studijas AtomArt bērnu filmas, kopā strādāsim radošajā darbnīcā, mācīsimies atpazīt dabai draudzīgo,” Panda uzsmaida un aicina līdzdarboties bezmaksas darbnīcās.
    Pasākumos bērniem būs iespēja:
    Uzzināt vairāk par otrreizējo materiālu izmantošanu, izgatavojot dažādus suvenīrus;
    Piedalīties izzinošajās erudīcijas spēlēs;
    Uzzināt vairāk par jaunās ES dalībvalsts – Horvātijas – zvēriem, putniem un augiem;
    Iepazīties ar ES dalībvalstu dabas bagātībām un nacionālajiem simboliem;
    Uz mirkli sajust, ko nozīmē būt lauksaimniekam;
    Noskatīties AtomArt un Vides Filmu studijas sagatavotās multfilmas;
    Piedalīties dažādās aktivitātēs kopā ar Pasaules Dabas Fonda Pandu u.c.

    Pasākuma mērķauditorija – bērni vecumā no 5 – 10 gadiem. Ar bērniem darbosies un bērnus izglītos Pasaules Dabas Fonda simboliskais tēls – Panda, kuram palīdzēs fonda brīvprātīgie.
    Pasaules Dabas Fonds Latvijā darbojas kopš 1991.gada, un tā mērķis ir veicināt sabiedrības informētību un izpratni par vides aizsardzības jautājumiem. Savas darbības laikā PDF organizējis dažādus pasākumus, tostarp, demonstrācijas, izglītojošas un informatīvas kampaņas, lobisma aktivitātes u.c.
    Tā kā vietu skaits ir ierobežots, aicinām interesentus pieteikties jau iepriekš, rakstot uz e-pasta adresi esmaja@esmaja.lv vai zvanot pa tālruni 67085445.
     
    LuninaДата: Вторник, 27 Августа 2013, 23:20:22 | Сообщение # 5
    Безупречная леди
    Сообщений: 3126
    Награды: 6
    Статус: За городом
    я записала ребёнка на занятие 29.08. в 11:00 - но у нас не получается, может кто-нибудь хочет сходить, мой ребёнок был в июне - всё понравилось! говорят и по-русски :)

    ES māja sadarbībā ar Pasaules Dabas Fondu (PDF) aicina bērnus un viņu vecākus vasaras brīvlaikā apmeklēt radošās darbnīcas par Eiropas Savienību un vides aizsardzību. Radošās darbnīcas notiks no 11:00 – 13:00 29.augustā ES mājā, Aspazijas bulvārī 28.
    Viena no Eiropas Savienības prioritātēm ir vides aizsardzība, un mūsdienās „zaļā domāšana” ir kļuvusi jau par ļoti būtisku ikdienas sastāvdaļu. Lai veicinātu sabiedrības, it īpaši bērnu, izpratni par vides aizsardzības nozīmību, vides dažādību Eiropas Savienībā un Eiropas Savienības darbību, ES māja sadarbībā ar Pasaules Dabas Fondu vasarā organizē radošās darbnīcas bērniem un viņu vecākiem. Radošās darbnīcas laikā bērniem būs iespēja ar spēlēm un citām aktivitātēm izzināt dabu, tās daudzveidību un aizsardzību. „Skatīsimies animācijas studijas AtomArt bērnu filmas, kopā strādāsim radošajā darbnīcā, mācīsimies atpazīt dabai draudzīgo,” Panda uzsmaida un aicina līdzdarboties bezmaksas darbnīcās.
    Pasākumos bērniem būs iespēja:
    Uzzināt vairāk par otrreizējo materiālu izmantošanu, izgatavojot dažādus suvenīrus;
    Piedalīties izzinošajās erudīcijas spēlēs;
    Uzzināt vairāk par jaunās ES dalībvalsts – Horvātijas – zvēriem, putniem un augiem;
    Iepazīties ar ES dalībvalstu dabas bagātībām un nacionālajiem simboliem;
    Uz mirkli sajust, ko nozīmē būt lauksaimniekam;
    Noskatīties AtomArt un Vides Filmu studijas sagatavotās multfilmas;
    Piedalīties dažādās aktivitātēs kopā ar Pasaules Dabas Fonda Pandu u.c.

    Pasākuma mērķauditorija – bērni vecumā no 5 – 10 gadiem. Ar bērniem darbosies un bērnus izglītos Pasaules Dabas Fonda simboliskais tēls – Panda, kuram palīdzēs fonda brīvprātīgie.
    Pasaules Dabas Fonds Latvijā darbojas kopš 1991.gada, un tā mērķis ir veicināt sabiedrības informētību un izpratni par vides aizsardzības jautājumiem. Savas darbības laikā PDF organizējis dažādus pasākumus, tostarp, demonstrācijas, izglītojošas un informatīvas kampaņas, lobisma aktivitātes u.c.
    Tā kā vietu skaits ir ierobežots, aicinām interesentus pieteikties jau iepriekš, rakstot uz e-pasta adresi esmaja@esmaja.lv vai zvanot pa tālruni 67085445.
    Atgādinām, ka visi pasākumi ES mājā ir bezmaksas!
    Pastāsti arī citiem:


    Сообщение отредактировал Lunina - Вторник, 27 Августа 2013, 23:20:54
     
    LuninaДата: Среда, 09 Октября 2013, 21:53:11 | Сообщение # 6
    Безупречная леди
    Сообщений: 3126
    Награды: 6
    Статус: За городом
    Sestdien, 12.oktobrī, plkst.12.00 Eiropas Savienības mājā (Aspazijas bulvārī 28) mākslas spēļu „Eiropas gadalaiki bērniem” jaunās sezonas ieskaņā notiks pasākums „Iepazīsties, Z(in)oo ģimene!”.
    ES mājā viesosies Bērnu zinātnes centra „Z(in)oo” zinātniskais teātris kopā ar radošo darbnīcu „Iepazīsties, Z(in)oo ģimene!”. Tas būs teatralizēts stāsts, kura laikā bērni tiek iepazīstināti ar Zemi un Kosmosu. Pēc izrādes notiks zinātnes darbnīca. Bērni darbosies praktiski – veidos papīra raķetes, kuras palaižamas ar balonu, izgatavos Z(in)oo karodziņu, ko var izmantot arī kā brilles, kā arī tiks iesaistīti citās atraktīvās aktivitātēs.
    Katram cilvēkam piemīt unikāls un neatkārtojams potenciāls. Z(in)oo ar savām nodarbībām vēlas palīdzēt atklāt zinātkāri – par sevi, apkārtējo pasauli un tehnoloģijām.
    Bērnu zinātnes centrs „Z(in)oo” ir pazīstams tiem Latvijas bērniem, skolēniem un viņu vecākiem, kuri nebaidās no vārda „zinātne”.
    Pasākuma mērķauditorija ir pirmsskolas vecuma bērni un jaunāko klašu skolēni.
    Plašāka informācija par visiem ES mājas Atvērto durvju dienas pasākumiem pieejama www.esmaja.lv. Tā kā vietu skaits ir ierobežots, aicinām interesentus uz pasākumiem pieteikties jau iepriekš, rakstot uz e-pasta adresi esmaja@esmaja.lv vai zvanot pa tālruni 67085445.
    Visi pasākumi ES mājā ir bezmaksas!
    Vairāk informācijas medijiem:
    Liene Reine-Miteva, tel. 67085416
    Liene.reine@ec.europa.eu
    Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Komunikācijas nodaļas speciāliste
    Pasākums notiek ar Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā atbalstu.
     
    LuninaДата: Среда, 09 Октября 2013, 21:54:36 | Сообщение # 7
    Безупречная леди
    Сообщений: 3126
    Награды: 6
    Статус: За городом
    ES māja aicina bērnus apmeklēt radošo darbnīcu „Rokas lelles stāsta Āfrikas bērnu stāstus”

    ES māja sadarbībā ar Latvijas Platformu attīstības sadarbības (LAPAS) biedru organizāciju Humana People to People in Latvia aicina bērnus un viņu vecākus uz radošo darbnīcu „Rokas lelles stāsta Āfrikas bērnu stāstus”. Pasākums notiks sestdien, 26.oktobrī, pulksten 11:00 ES mājā, Aspazijas bulvārī 28.
    Oktobrī ES mājā īpaša uzmanība tiek pievērsta attīstības sadarbības jautājumiem, tāpēc, lai veicinātu sabiedrības, it īpaši bērnu, izpratni par šo samērā sarežģīto tēmu, ES māja sadarbībā ar Humana People to People in Latvia organizē radošo darbnīcu bērniem un viņu vecākiem „Rokas lelles stāsta Āfrikas bērnu stāstus”.
    Radošās darbnīcas laikā bērniem būs iespēja vairāk uzzināt par Āfrikas dabu, kultūru, iedzīvotājiem un Āfrikas bērnu ikdienas gaitām. Kopā ar pasniedzējiem bērniem būs iespēja izveidot savas auduma vai papīra rokas lelles, un visiem kopā izspēlēt leļļu teātri, kas balstīts uz kādas Āfrikas bērna pasakas.
    Pasākuma mērķauditorija – bērni vecumā no 5 – 10 gadiem.
    Humana People to People in Latvia ir nevalstiskā organizācija, kas dibināta 2006.gadā.Organizācijas mērķis ir veicināt sabiedrības izpratni par attīstības jautājumiem, aicinot ikvienu indivīdu apzināties savu lomu mūsdienu pasaulē un uzņemties aktīvu un atbildīgu rīcību tās veidošanā.
    Tā kā vietu skaits ir ierobežots, aicinām interesentus pieteikties jau iepriekš, rakstot uz e-pasta adresi esmaja@esmaja.lv vai zvanot pa tālruni 67085445.
    Atgādinām, ka visi pasākumi ES mājā ir bezmaksas!
    Papildu informācija:
    Juta Šteinerte, Eiropas Savienības mājas Zināšanu, sarunu un mākslas istabu vadītāja, t.67085446, e-pasts: juta.steinerte@esmaja.lv .
     
    LuninaДата: Пятница, 01 Ноября 2013, 18:32:17 | Сообщение # 8
    Безупречная леди
    Сообщений: 3126
    Награды: 6
    Статус: За городом
    Интересное мероприятие для детей

    Sestdien, 2.novembrī, plkst.12.00 Eiropas Savienības mājā (Aspazijas bulvārī 28) mākslas spēļu „Eiropas gadalaiki bērniem” notiks pasākums „Kas eiropietim svarīgs?”.
    Ar ko bērniem saistās Vācija? Ar izcilo komponistu Vāgneru vai Bratwurst jeb desu maizītēm? Kāds izskatās tipisks itālis? Kas viņam ikdienā ir labajā un kas - kreisajā pusē? Vai tā ir pica un pasta? Vai arī gluži otrādi – Venēcijas maska?
    Pasākumā būs ļauts iztēloties un iepazīt dažādas Eiropas valstis. Praktiskās darbnīcas laikā jautrā atmosfērā bērni veidos priekšmetus, kas atbilst priekšstatiem par kādu Eiropas valsti un tās kultūru. Būs iespēja pārtapt citas Eiropas valsts pilsonī un neklātienē viesoties sešās valstīs - Francijā, Vācijā, Itālijā, Luksemburgā, Nīderlandē un Beļģijā. Bērni varēs nofotografēties pie interesantas foto sienas. Darbnīcu vadīs mākslinieces Iveta Heinacka, Laura Bistrakova un Laine Uzulēna.
    Pasākuma mērķauditorija ir bērni no 4 gadu vecuma.
    Plašāka informācija par visiem ES mājas Atvērto durvju dienas pasākumiem pieejama www.esmaja.lv. Tā kā vietu skaits ir ierobežots, aicinām interesentus uz pasākumiem pieteikties jau iepriekš, rakstot uz e-pasta adresi esmaja@esmaja.lv vai zvanot pa tālruni 67085445.
    Visi pasākumi ES mājā ir bezmaksas!

    Pasākums notiek ar Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā atbalstu.[b]


    Сообщение отредактировал Lunina - Пятница, 01 Ноября 2013, 18:33:30
     
    LuninaДата: Пятница, 13 Декабря 2013, 00:29:34 | Сообщение # 9
    Безупречная леди
    Сообщений: 3126
    Награды: 6
    Статус: За городом
    ES māja un Pasaules Dabas Fonda Panda aicina apmeklēt Ziemassvētku radošo darbnīcu „Gatavosim dāvanas”

    ES māja sadarbībā ar Pasaules Dabas Fondu (PDF) aicina bērnus un viņu vecākus 14.decembrī no 11:00 – 13:00 apmeklēt Ziemassvētkiem veltīto radošo darbnīcu „Gatavosim dāvanas”. Pasākums notiks ES mājā, Aspazijas bulvārī 28.
    Ziemassvētki bez dāvināšanas prieka nav iedomājami, taču šobrīd, kad svētki kļūst arvien komerciālāki, ES māja un Pasaules Dabas Fonds vēlas atgādināt, ka lieliskas Ziemassvētku dāvanas un rotājumus iespējams pagatavot arī no dabai draudzīgiem un otrreiz izmantojamiem materiāliem. Šīs idejas iedvesmoti, ES māja sadarbībā ar Pasaules Dabas Fondu organizē Ziemassvētkiem veltīto radošo darbnīcu „Gatavosim dāvanas”, kuras laikā bērniem būs iespēja gan pagatavot unikālas dāvanas un rotājumus, gan iepazīties ar jaunākajām AtomArt multfilmām. „Skatīsimies animācijas studijas AtomArt bērnu filmas, kopā strādāsim radošajā darbnīcā, mācīsimies atpazīt dabai draudzīgo,” Panda uzsmaida un aicina līdzdarboties bezmaksas darbnīcās.
    Pasākumā bērniem būs iespēja:
    Uzzināt vairāk par otrreizējo materiālu izmantošanu, izgatavojot dažādas videi draudzīgas dāvaniņas;
    Izgatavot savus unikālos sveču lukturīšus;
    Izgatavot eglīšu mantiņas no dabīgiem un otrreiz izmantojamiem materiāliem;
    Sagatavot pandas maskas ķekatām un uzzināt vairāk par mežu & to kā atrast Ziemsvētku egli, nenodarot pāri mežam;
    Noskatīties jaunākās AtomArt un Vides Filmu studijas sagatavotās multfilmas;
    Piedalīties dažādās aktivitātēs kopā ar Pasaules Dabas Fonda Pandu, u.c.
    Pasākuma mērķauditorija – bērni vecumā no 5 – 10 gadiem. Ar bērniem darbosies un bērnus izglītos Pasaules Dabas Fonda simboliskais tēls – Panda, kuram palīdzēs fonda brīvprātīgie.
    Pasaules Dabas Fonds Latvijā darbojas kopš 1991.gada, un tā mērķis ir veicināt sabiedrības informētību un izpratni par vides aizsardzības jautājumiem. Savas darbības laikā PDF organizējis dažādus pasākumus, tostarp, demonstrācijas, izglītojošas un informatīvas kampaņas, lobisma aktivitātes u.c.
    Tā kā vietu skaits ir ierobežots, aicinām interesentus pieteikties jau iepriekš, rakstot uz e-pasta adresi esmaja@esmaja.lv vai zvanot pa tālruni 67085445.
    Atgādinām, ka visi pasākumi ES mājā ir bezmaksas!
     
    LuninaДата: Вторник, 04 Февраля 2014, 22:54:47 | Сообщение # 10
    Безупречная леди
    Сообщений: 3126
    Награды: 6
    Статус: За городом
    Cimdudukša un Zeķuzaķa neparastais ceļojums

    ES māja sadarbībā ar Latvijas Platforma attīstības sadarbībai (LAPAS) biedru organizāciju Humana People to People in Latvia aicina bērnus un viņu vecākus uz radošo darbnīcu „Cimdudukša un Zeķuzaķa neparastais ceļojums”. Pasākums notiks sestdien, 15.februārī, pulksten 11:00 ES mājā, Aspazijas bulvārī 28.
    Radošā darbnīca veidota, balstoties uz vides izglītības materiālu ar tādu pašu nosaukumu - „Cimdudukša un Zeķuzaķa neparastais ceļojums”, kurā apkopotas dažādas idejas, kā izveidot rotaļlietas no lietām, kuras mēs katrs varam atrast savās mājās, bet vairs ikdienā neizmantojam.
    Radošās darbnīcas laikā bērni tiks iepazīstināti ar vides izglītības materiālā „Cimdudukša un Zeķuzaķa neparastais ceļojums” apkopotajām gudrībām, aicinot ikvienu padomāt, kāpēc mums ir jādomā par vides saudzēšanu un kā mēs to varam darīt interesanti un praktiski, piemēram, pārveidojot mājās atrodamās un vairāk nevajadzīgās lietas. Pēc tam bērniem būs iespēja izgatavot pašiem savas rotaļlietas, lai noslēgumā kopīgi izveidotu skaistu leļļu teātra izrādi.
    Pasākuma mērķauditorija – bērni vecumā no 8 – 10 gadiem; ilgums – aptuveni 2 stundas.
    Humana People to People in Latvia ir nevalstiskā organizācija, kas dibināta 2006.gadā.Organizācijas mērķis ir veicināt sabiedrības izpratni par attīstības jautājumiem, aicinot ikvienu indivīdu apzināties savu lomu mūsdienu pasaulē un uzņemties aktīvu un atbildīgu rīcību tās veidošanā.
    Vietu skaits ir ierobežots, tāpēc aicinām interesentus pieteikties jau iepriekš, rakstot uz e-pasta adresi esmaja@esmaja.lv vai zvanot pa tālruni 67085445.
    Atgādinām, ka visi pasākumi ES mājā ir bezmaksas!
    Papildu informācija:
    Juta Šteinerte, Eiropas Savienības mājas Zināšanu, sarunu un mākslas istabu vadītāja, t.67085446, e-pasts: juta.steinerte@esmaja.lv .

    мы уже записались:)
     
    LuninaДата: Суббота, 20 Сентября 2014, 10:28:17 | Сообщение # 11
    Безупречная леди
    Сообщений: 3126
    Награды: 6
    Статус: За городом
    Сегодня!!
    ES māja sadarbībā ar Pasaules Dabas Fonda Pandu aicina bērnus un viņu vecākus sestdien, 20.septembrī, no plkst.11:00 – 13:00 apmeklēt darbnīcu un noskaidrot, kā izmantot radoši Sila mēneša veltes, ko var pagatavot no vasarā un rudenī dabā atrodamajiem materiāliem. Pasākums notiks ES mājā, Aspazijas bulvārī 28, Rīgā.
    Radošās darbnīcas laikā bērniem būs iespēja aktīvi un radoši izzināt dabas daudzveidības un aizsardzības jautājumus. Kopā ar Pandu varēs noskaidrot, ko meklēt un atrast dabā vasarā un rudenī, kā to saudzīgi un lietderīgi izmantot.
    Programmā animācijas studijas AtomArt bērnu filmas, pandas masku veidošana, radoša otrreizēja materiālu izmantošana, vides zinību erudīcijas spēle „Panda un 22 papagaiļi” un citas aktivitātes.
    Pasākumā gaidīti bērni vecumā no 5 līdz 10 gadiem. Ar mazajiem darbosies Pasaules Dabas Fonda simboliskais tēls – Panda, kuram palīdzēs fonda brīvprātīgās kustības dalībnieki.
     
    LuninaДата: Понедельник, 20 Октября 2014, 19:39:33 | Сообщение # 12
    Безупречная леди
    Сообщений: 3126
    Награды: 6
    Статус: За городом
    ES māja sadarbībā ar Pasaules Dabas Fonda Pandu aicina bērnus un viņu vecākus trešdien, 22.oktobrī, no plkst.11:00 - 13:00 apmeklēt izzinošo darbnīcu "Tumsu gaidām ar gaismu". Pasākums notiks ES mājā, Aspazijas bulvārī 28, Rīgā.
    Izzinošās darbnīcas laikā bērniem būs iespēja kopā ar Pandu aktīvi un radoši izzināt dabas daudzveidības un aizsardzības jautājumus, kā arī noskaidrot, ko meklēt un atrast dabā rudenī, kā to saudzīgi un lietderīgi izmantot. Būs iespēja arī izgatavot svečturus no otrreiz izmantojamiem materiāliem, lai sagatavotos ziemas gaidīšanai, tumšajiem rītiem un vakariem.
    Programmā stāsts bērniem par Baltijas jūras un mežu aizsardzību, animācijas studijas AtomArt bērnu filmas, pandas masku veidošana, radoša otrreizēja materiālu izmantošana, vides zinību erudīcijas spēle "Panda un 22 papagaiļi" un citas aktivitātes.
    Pasākumā gaidīti bērni vecumā no 5 līdz 10 gadiem. Ar mazajiem darbosies Pasaules Dabas Fonda simboliskais tēls - Panda, kuram palīdzēs fonda brīvprātīgās kustības dalībnieki.

    Tā kā vietu skaits ir ierobežots, aicinām interesentus pieteikties jau iepriekš, rakstot uz e-pasta adresi esmaja@esmaja.lv vai zvanot pa tālruni 67085445.

    Atgādinām, ka visi pasākumi ES mājā ir bezmaksas!
     
    LuninaДата: Вторник, 04 Ноября 2014, 22:55:10 | Сообщение # 13
    Безупречная леди
    Сообщений: 3126
    Награды: 6
    Статус: За городом
    Aicinām bērnus un viņu vecākus uz CimduDukša un ZeķuZaķa radošo darbnīcu "Būvējam sapņu pili!", kas notiks trešdien, 12.novembrī, no plkst. 11.00 līdz 13.00 ES mājā, Aspazijas bulvārī 28.

    Radošajā darbnīcā bērniem kopā ar CimduDuksi un ZeķuZaķi būs iespēja izveidot rotaļlietas no lietām, kuras katrs var atrast savās mājās, bet vairs ikdienā neizmanto.

    Nodarbības laikā bērni konstruēs dažādas lietas (pilis, vilcieniņus, kuģus, mašīnas) no otrreiz izmantojamajiem materiāliem - sērkociņu kastītēm, bundžām, saldējuma kociņiem, kurpju kastēm.

    Darbnīcas noslēgumā bērni kopā ar vecākiem veidos savus stāstus par izveidotajām lietām un izstāstīs to pārējiem, tādējādi veidojot kopēju stāstu visām lietām, kurām bērni un vecāki iedeva otro dzīvi.

    Pasākuma mērķauditorija - bērni pirmsskolas un sākumskolas vecumā (4 - 10 gadi) un viņu vecāki.

    Radošā darbnīca notiks sadarbībā ar Latvijas Platforma attīstības sadarbībai biedru organizāciju Humana People to People in Latvia - nevalstisko organizāciju, kas dibināta 2006.gadā. Organizācijas mērķis ir veicināt sabiedrības izpratni par attīstības jautājumiem, aicinot ikvienu indivīdu apzināties savu lomu mūsdienu pasaulē un uzņemties aktīvu un atbildīgu rīcību tās veidošanā.
    Vietu skaits ir ierobežots, tāpēc aicinām interesentus pieteikties jau iepriekš, rakstot uz e-pasta adresi esmaja@esmaja.lvvai zvanot pa tālruni 67085445.
    Atgādinām, ka visi pasākumi ES mājā ir bezmaksas!
     
    LuninaДата: Пятница, 21 Ноября 2014, 00:36:30 | Сообщение # 14
    Безупречная леди
    Сообщений: 3126
    Награды: 6
    Статус: За городом
    Aicinām jauniešus uz praktisko nodarbību „Mērķis veiksmīgai dzīvei”


    Kā modelēt savus nākotnes karjeras mērķus un padarīt tos sasniedzamus? Kā būt radošam un kļūt veiksmīgam? Uz šiem un citiem jautājumiem praktiskā nodarbībā jauniešiem atbildēs izaugsmes trenere Ieva Kimonte. Pasākums notiks 25.novembrī no plkst.16.00 līdz 19.00 Eiropas Savienības mājā, Aspazijas bulvārī 28, Rīgā.
    Sasniegumi bieži sākas ar vīziju un mērķi. Mērķim, kas ved uz izaugsmi un panākumiem, ir noteikti kritēriji. Pieņēmumi par savām spējām un potenciālu ir būtiski, tie nosaka sasniegumus, kuriem ticam un kuriem iemācāmies uzdrošināties ticēt.
    Pasākumā Ieva Kimonte aicinās jauniešus apzināties savas spējas un mācīties tās realizēt, piešķirt mērķiem dziļāku jēgu un palielināt iespējas patiesiem sasniegumiem.
    Nodarbībā īpaši aicināti piedalīties vecāko klašu skolēni un studenti.
    Pieteikumi pasākumam jānosūta līdz 20.novembrim, norādot, kāds ir Jūsu personīgais karjeras mērķis. Aicinām rakstīt Twitter kontā, pievienojot mirkļbirku #esmaja, vai uz e-pasta adresi esmaja@esmaja.lv .
    Vietu skaits ir ierobežots. Atgādinām, ka visi pasākumi ES mājā ir bezmaksas.
    Ieva Kimonte ir izaugsmes trenere ar izglītību un pieredzi vadībā, psiholoģijā. Šobrīd Ieva ir organizācijas “Radošuma pils” direktore, attīstības konsultante, kas veido un vada izaugsmes treniņus, seminārus par komunikāciju, mērķiem, pārdošanu, radošu domāšanu un inovācijām.
    Pasākums tiek organizēts tematiskā mēneša ietvaros – novembrī ES mājā īpaša uzmanība tiek pievērsta jaunatnei Eiropas Savienībā.
    Papildu informācija: Anita Jansone, Eiropas Savienības mājas Zināšanu, sarunu un mākslas istabu vadītāja, t.67085446, e-pasts: anita.jansone@esmaja.lv .
     
    LuninaДата: Пятница, 05 Декабря 2014, 23:22:00 | Сообщение # 15
    Безупречная леди
    Сообщений: 3126
    Награды: 6
    Статус: За городом
    ES māja sadarbībā ar Pasaules Dabas Fonda Pandu aicina bērnus un viņu vecākus sestdien, 6.decembrī, no plkst.11:00 – 13:00 apmeklēt darbnīcu „Gaidot Ziemassvētkus!” un no otrreiz lietojamiem materiāliem izgatavot skaistas svētku dāvaniņas un rotājumus. Pasākums notiks ES mājā, Aspazijas bulvārī 28, Rīgā.
    Radošās darbnīcas laikā bērniem būs iespēja aktīvi un radoši izzināt dabas daudzveidības un aizsardzības jautājumus, kā arī izgatavot skaistas Ziemassvētku dāvaniņas un rotājumus.
    Programmā animācijas studijas AtomArt bērnu filmas, pandas masku veidošana, vides zinību erudīcijas spēles un citas aktivitātes.
    Gaidot Ziemassvētkus, Panda mazajiem un lielajiem būs sarūpējusi arī gardumus. Tāpat būs iespēja kopā ar Pandu nofotografēties pie skaisti izrotātās Ziemassvētku egles.
    Pasākumā gaidīti bērni vecumā no 5 līdz 10 gadiem. Ar mazajiem darbosies Pasaules Dabas Fonda simboliskais tēls – Panda, kuram palīdzēs fonda brīvprātīgās kustības dalībnieki.
    Tā kā vietu skaits ir ierobežots, aicinām interesentus pieteikties jau iepriekš, rakstot uz e-pasta adresi esmaja@esmaja.lv vai zvanot pa tālruni 67085445.
    Atgādinām, ka visi pasākumi ES mājā ir bezmaksas!
    Pasaules Dabas Fonds Latvijā darbojas kopš 1991.gada un tā mērķis ir dabas aizsardzība, lai saglabātu ģenētisko, sugu un ekosistēmu daudzveidību, nodrošinātu atjaunojamo dabas resursu nenoplicinošu izmantošanu tagad un nākotnē, palīdzētu samazināt piesārņojumu, kā arī dabas resursu un enerģijas izšķērdīgu patēriņu. Savas darbības laikā Pasaules Dabas Fonds organizējis dažādus pasākumus, tostarp, izglītojošas un informatīvas kampaņas, lobisma aktivitātes u.c.
    Papildu informācija:
    Anita Jansone, Eiropas Savienības mājas Zināšanu, sarunu un mākslas istabu vadītāja, t.67085446, e-pasts: anita.jansone@esmaja.lv .
     
    LuninaДата: Среда, 11 Февраля 2015, 23:56:55 | Сообщение # 16
    Безупречная леди
    Сообщений: 3126
    Награды: 6
    Статус: За городом

    Aicinām ikvienu interesentu 19.februārī no plkst.16:00 līdz 18:00 piedalīties praktiskajā nodarbībā „Kā rakstīt Eiropas projektu?”
    un noskaidrot, kas ir projekts, kā sagatavot pieteikumu, lai iegūtu ES finansējumu savu plānu īstenošanai. Pasākums notiks Eiropas Savienības mājā, Aspazijas bulvārī 28, Rīgā, 1.stāvā.
    Šogad Latvijā aktīvi tiks uzsākta 2014.-2020.gada ES fondu plānošanas perioda ietvaros finansēto programmu ieviešana. Lai veicinātu potenciālo projektu pieteicēju aktivitāti un sekmētu kvalitatīvu projektu iesniegumu sagatavošanu, lektors Jānis Aprāns nodarbībā sniegs praktiskus pieteikumu plānošanas un rakstīšanas ieteikumus.
    Jānis Aprāns stāstīs, kas ir projekts, kā noteikt, vai tiešām projekts ir piemērotākais pastāvošās problēmas risinājums un kāda ir projekta pieteikuma pamatstruktūra. J.Aprāns dalīsies pieredzē un sniegs ieteikumus, kā sagatavot pieteikumu un veiksmīgi īstenot ES finansēto programmu projektus.
    Nodarbībā aicināti piedalīties potenciālie projektu pieteicēji, kā arī jebkurš interesents.
    Jānis Aprāns ir pētnieks Latvijas Universitātes Eiropas un sabiedrības attīstības studiju akadēmiskajā centrā. ES finansēto projektu ieviešanā strādājis kopš 2002.gada gan kā administrators valsts pārvaldes iestādēs, gan kā nolīgts projektu vadītājs un eksperts.
    Vietu skaits ir ierobežots, tāpēc aicinām interesentus nodarbībai pieteikties jau iepriekš, rakstot uz e-pasta adresi esmaja@esmaja.lv vai zvanot pa tālruni 67085445.
    Atgādinām, ka visi pasākumi ES mājā ir bezmaksas.
    Pasākums ES mājā tiek organizēts atkārtoti, reaģējot uz iedzīvotāju izrādīto interesi iegūt plašāku informāciju par Eiropas Savienības programmu projektu pieteikumu sagatavošanu.
    Papildu informācija: Anita Jansone, Eiropas Savienības mājas Zināšanu, sarunu un mākslas istabu vadītāja, t.67085446, e-pasts: anita.jansone@esmaja.lv .
     
    elenikaДата: Четверг, 12 Февраля 2015, 10:17:15 | Сообщение # 17
    Само совершенство
    Сообщений: 7683
    Награды: 5
    Статус: За городом
    Lunina, спаибо за инфо, записалась! :*

    To the world you may be just one person, but to one person you may be the world
     
    LuninaДата: Четверг, 12 Февраля 2015, 20:47:08 | Сообщение # 18
    Безупречная леди
    Сообщений: 3126
    Награды: 6
    Статус: За городом
    elenika, на здоровье!
    последнее время я работаю в проектах на интернетплатформе www.etwinning.net ( это больше по образовательной части)
     
    elenikaДата: Пятница, 13 Февраля 2015, 14:35:45 | Сообщение # 19
    Само совершенство
    Сообщений: 7683
    Награды: 5
    Статус: За городом
    Lunina, прислали мейл о еврофондах, что все места заняты :( нельзя пойти

    To the world you may be just one person, but to one person you may be the world
     
    LuninaДата: Пятница, 13 Февраля 2015, 18:31:18 | Сообщение # 20
    Безупречная леди
    Сообщений: 3126
    Награды: 6
    Статус: За городом
    elenika, Они писали, что это уже повторный семинар, возможно будет снова :)
     
    elenikaДата: Пятница, 13 Февраля 2015, 18:42:02 | Сообщение # 21
    Само совершенство
    Сообщений: 7683
    Награды: 5
    Статус: За городом
    Lunina, а, отлично, спасибо! rose

    To the world you may be just one person, but to one person you may be the world
     
    elenikaДата: Понедельник, 16 Февраля 2015, 16:13:58 | Сообщение # 22
    Само совершенство
    Сообщений: 7683
    Награды: 5
    Статус: За городом
    Цитата Lunina ()
    возможно будет снова

    не будет, только что написали. (вздохнула печально)


    To the world you may be just one person, but to one person you may be the world
     
    LuninaДата: Пятница, 27 Февраля 2015, 21:27:22 | Сообщение # 23
    Безупречная леди
    Сообщений: 3126
    Награды: 6
    Статус: За городом
    Aicinām bērnus un viņu vecākus uz radošo darbnīcu "Orķestris", kas notiks sestdien, 7.martā, no plkst. 11.00 līdz 13.00 Eiropas Savienības mājā, Aspazijas bulvārī 28, 1.stāvā.
    Radošajā darbnīcā bērniem būs iespēja sadzīvē sastopamas lietas izmantot otrreiz, izgatavojot dažādus interesantus priekšmetus un piešķirot tiem jaunu dzīvi.
    Nodarbībā bērni izgatavos katrs savu mūzikas instrumentu, lai pēc tam veidotu kopīgu orķestri un stāstītu jauno instrumentu pārsteidzošos stāstus.
    Pasākuma mērķauditorija - bērni pirmsskolas un sākumskolas vecumā (5 - 10 gadi) un viņu vecāki.
    Radošā darbnīca notiks sadarbībā ar Latvijas Platforma attīstības sadarbībai biedru organizāciju Humana People to People in Latvia - nevalstisko organizāciju, kas dibināta 2006.gadā. Organizācijas mērķis ir veicināt sabiedrības izpratni par attīstības jautājumiem, aicinot ikvienu indivīdu apzināties savu lomu mūsdienu pasaulē un uzņemties aktīvu un atbildīgu rīcību tās veidošanā.
    2015.gads ir Eiropas gads attīstībai, tā mērķis ir pievērst uzmanību Eiropas apņēmībai izskaust nabadzību visā pasaulē un iedvesmot Eiropas iedzīvotājus iesaistīties un piedalīties attīstības darbā.
    Vietu skaits ir ierobežots, tāpēc aicinām interesentus pieteikties jau iepriekš, rakstot uz e-pasta adresi esmaja@esmaja.lv vai zvanot pa tālruni 67085445.
    Atgādinām, ka visi pasākumi ES mājā ir bezmaksas!
     
    LuninaДата: Понедельник, 06 Апреля 2015, 22:21:10 | Сообщение # 24
    Безупречная леди
    Сообщений: 3126
    Награды: 6
    Статус: За городом
    Kino cienītāji katru aprīļa otrdienu plkst. 18:00 Eiropas Savienības mājā bez maksas varēs baudīt spāņu filmas

    SPĀNIJAS KINO CIKLS
    Spāņu kino interesentiem būs iespēja noskatīties četras dažādas filmas, kas tiks demonstrētas oriģinālvalodā ar subtitriem angļu valodā.

    7.aprīlī 18:00
    Budapeštas eņģelis (2010)
    Režisors: Luiss Oliveross
    Budapešta, 1944. gads. Anhels Sanss-Brinss, Spānijas vēstniecības diplomāts Budapeštā, pielietoja visus līdzekļus, lai izglābtu pēc iespējas vairāk dzīvību. Lai to izdarītu, viņš izsniedza vairākus tūkstošus vīzu, kā arī pases, kas nodrošināja to īpašnieku neaizskaramību. Diplomāta aktivitātes noslēdzās 1944. gada decembrī.
    Līdz tam viņš bija izglābis gandrīz 5000 ebreju.
    14.aprīlī 18:00
    Viņu acu noslēpums (2009)
    Režisors: Huans Hosē Kampanelja
    Benhamīns Esposito nesen ir devies pensijā. Apsēsts ar 1974. gadā notikušu, bet neatrisinātu noziegumu, viņš sāk rakstīt grāmatu par noziegumu, kurā tika nogalināta jauna sieviete Liliāna Koloto. Vēlreiz izdzīvojot pagātni, atgriežas daudz atmiņu, bet slepkava atrodas vietā, kur Esposito to gaida vismazāk.
    Filma ieguvusi Oskaru kā labākā ārzemju filma un divas Goijas balvas.
    21.aprīlī 18:00
    Rupjmaize (2010)
    Režisors: Augustīns Viljaronga
    Pēc Pilsoņu kara laika Katalonijā Andreu, zēns, kurš piederējis republikāņu pusei, mežā atrod vīrieša un puisēna līķus. Varas iestādes vēlas vainu uzvelt Andreu tēvam, bet zēns, lai palīdzētu viņam, mēģina noskaidrot patiesos vainīgos.
    Filma ieguvusi deviņas Goijas balvas.
    28.aprīlī 18:00
    15 gadi un viena diena (2013)
    Režisore: Grasija Kereheta
    Jons, konfliktīvs un nepakļāvīgs piecpadsmit gadus vecs pusaudzis, ir sadraudzējies ar sliktu kompāniju. Puisis tiek izslēgts no skolas un, lai labotu esošo situāciju, māte viņu aizsūta uz mazu ciematu pie vectēva, atvaļināta karavīra. Stingrais vecais vīrs puisī mēģinās ieaudzināt disciplīnu.
    Vairāku Malagas Filmu festivāla balvu ieguvēja.
    Atgādinām, ka visi pasākumi ES mājā ir bezmaksas!
    Papildu informācija: Kristīne Avotiņa, Spānijas vēstniecība, tel. 67 320 281, kristine.avotina@maec.es
     
    LuninaДата: Среда, 29 Апреля 2015, 18:00:11 | Сообщение # 25
    Безупречная леди
    Сообщений: 3126
    Награды: 6
    Статус: За городом
    Atzīmējot Eiropas dienu, Eiropas Parlamenta Informācijas birojs Latvijā un Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā 9.maijā no plkst. 11.00 līdz 15.00 aicina apmeklēt Atvērto durvju dienas pasākumus Eiropas Savienības mājā, Aspazijas bulvārī 28, Rīgā.

    No plkst.11.00 līdz 13.00 pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērnus (no 4 - 10 gadiem) aicinām piedalīties radošajā darbnīcā, lai dotos "Mūzikas instrumentu ceļojumā". Bērniem darbnīcā būs iespēja iepazīt dažādu tautu mūzikas instrumentus, īpaši bungas, un izzināt to nozīmi kultūrā. Dalībnieki varēs gatavot savas bungas no sadzīvē sastopamiem materiāliem, skatīties un klausoties video par dažādu valstu tradicionālo mūziku un ritmiem. Noslēgumā - bungu ritmu atkārtošana un kopēja starpkultūru orķestra veidošana.
    Vietu skaits darbnīcā ir ierobežots, tāpēc aicinām pieteikties jau iepriekš, rakstot uz e-pasta adresi esmaja@esmaja.lv vai zvanot pa tālruni 67085445.
    No plkst.11.00 līdz 15.00 ikviens interesents gaidīts iemūžināt savu Eiropas redzējumu uz sagatavotas pastkartes. Vēlāk tās tiks nogādātas Gaismas pilī, lai delegāti un citi prezidentūras viesi var pastkartes nosūtīt uz mājām no Latvijas - prezidējošās valsts Eiropas Savienības Padomē 2015. gada pirmajā pusgadā.
    No plkst.11.00 līdz 15.00 aicinām arī piedalīties viktorīnā par Eiropas Savienību un saņem balvas, kā arī salikt Eiropas Savienības puzles, meklējot katrai valstij atbilstošus citātus, atpazīstot tradicionālos ēdienus, pilsētas un ievērojamas personības.
     
    LuninaДата: Пятница, 08 Мая 2015, 00:09:02 | Сообщение # 26
    Безупречная леди
    Сообщений: 3126
    Награды: 6
    Статус: За городом
    Дни открытых дверей в посольствах!
    http://www.mfa.gov.lv/images/sampledata/Lielais_buklets.jpg
     
    LuninaДата: Среда, 01 Июля 2015, 14:41:09 | Сообщение # 27
    Безупречная леди
    Сообщений: 3126
    Награды: 6
    Статус: За городом
    Aicinām bērnus un viņu vecākus uz radošo darbnīcu "ImproVīzija", kas notiks trešdien, 8.jūlijā, no plkst. 11.00 līdz 13.00 Eiropas Savienības mājā, Aspazijas bulvārī 28, 1.stāvā.
    Radošajā darbnīcā bērniem būs iespēja iepazīties ar dažādu pasaules valstu kultūru un izprast globālu procesu mijiedarbību.
    Nodarbībā bērni varēs iesaistīties rotaļās un sarunās. Izmantojot improvizācijas teātra metodes, kas piemērotas bērniem, būs iespēja izspēlēt dažādas situācijas par pasaules valstīm un reģioniem.
    Pasākuma mērķauditorija - bērni pirmsskolas un sākumskolas vecumā (6 - 12 gadi) un viņu vecāki.
    Vietu skaits ir ierobežots, tāpēc aicinām interesentus pieteikties jau iepriekš, rakstot uz e-pasta adresi esmaja@esmaja.lv vai zvanot pa tālruni 67085445.
    Atgādinām, ka visi pasākumi ES mājā ir bezmaksas!
     
    LuninaДата: Среда, 08 Июля 2015, 19:22:23 | Сообщение # 28
    Безупречная леди
    Сообщений: 3126
    Награды: 6
    Статус: За городом
    Было отличное занятие по импровизации, а я порадовалась за своего ребёнка, говорившего на лат. языке :)
     
    LuninaДата: Четверг, 27 Августа 2015, 19:19:41 | Сообщение # 29
    Безупречная леди
    Сообщений: 3126
    Награды: 6
    Статус: За городом
    S mājā radošā darbnīca bērniem „Gatavosimies skolai!”


    Aicinām bērnus un viņu vecākus uz radošo darbnīcu „Gatavosimies skolai!“, kas notiks ceturtdien, 3.septembrī, no plkst. 11.00 līdz 13.00 Eiropas Savienības mājā, Aspazijas bulvārī 28, 1.stāvā.
    Radošajā darbnīcā bērniem būs iespēja sagatavoties jaunajam mācību gadam, no dažādiem vairākkārt izmantojamiem materiāliem izveidojot skolā un bērnudārzā noderīgus piederumus – grāmatzīmes un rakstāmlietu turētājus.
    Pasākuma mērķauditorija – bērni pirmsskolas un sākumskolas vecumā (6 – 12 gadi) un viņu vecāki.
    Radošā darbnīca notiks sadarbībā ar biedrību „homo ecos:”, kas izglīto, iesaista, iedvesmo un iedrošina tos, kuriem rūp nākamo paaudžu vajadzības.
    2015.gads ir Eiropas gads attīstībai, tā mērķis ir pievērst uzmanību Eiropas apņēmībai izskaust nabadzību visā pasaulē un iedvesmot Eiropas iedzīvotājus iesaistīties un piedalīties attīstības darbā.2015.gads ir Eiropas gads attīstībai, tā mērķis ir pievērst uzmanību Eiropas apņēmībai izskaust nabadzību visā pasaulē un iedvesmot Eiropas iedzīvotājus iesaistīties un piedalīties attīstības darbā.
    Vietu skaits ir ierobežots, tāpēc aicinām interesentus pieteikties jau iepriekš, rakstot uz e-pasta adresi esmaja@esmaja.lv vai zvanot pa tālruni 67085445.
    Atgādinām, ka visi pasākumi ES mājā ir bezmaksas!
    Papildu informācija: Anita Jansone, Eiropas Savienības mājas Zināšanu, sarunu un mākslas istabu vadītāja, t.67085446, e-pasts: anita.jansone@esmaja.lv .
     
    LuninaДата: Четверг, 03 Декабря 2015, 18:48:55 | Сообщение # 30
    Безупречная леди
    Сообщений: 3126
    Награды: 6
    Статус: За городом
    Aicinām bērnus un viņu vecākus uz radošo darbnīcu "Mūzikas instrumentu ceļojums", kas notiks sestdien, 5.decembrī no plkst. 11.00 līdz 13.00 Eiropas Savienības mājā, Aspazijas bulvārī 28, 1.stāvā.

    Pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem (no 4 līdz 10 gadiem) darbnīcā varēs doties "Mūzikasinstrumentu ceļojumā". Bērni iepazīs dažādu tautu mūzikas instrumentus, īpaši bungas, un izzinās to nozīmi kultūrā. Ikviens varēs izgatavot savas bungas no sadzīvē sastopamiem materiāliem, skatīties un klausoties video par dažādu valstu tradicionālo mūziku un ritmiem. Noslēgumā - bungu ritmu atkārtošana un kopēja starpkultūru orķestra veidošana.

    Vietu skaits ir ierobežots, tāpēc aicinām interesentus pieteikties jau iepriekš tiešsaistē http://goo.gl/forms/c7Ew7hNSJh vai zvanot pa tālruni 67085445.
     
    LuninaДата: Среда, 10 Августа 2016, 16:39:10 | Сообщение # 31
    Безупречная леди
    Сообщений: 3126
    Награды: 6
    Статус: За городом
    Aicinām bērnus un viņu vecākus uz Vaifija radošo darbnīcu par drošību internetā, kas notiks otrdien, 16. augustā, no plkst. 11.00 līdz 12.00 Eiropas Savienības mājā, 1.stāvā, Aspazijas bulvārī 28, Rīgā.
    Latvijā 40% bērnu un jauniešu lieto internetu gandrīz katru dienu, turklāt to izmanto arvien jaunāki lietotāji. Modernās tehnoloģijas ļauj vienmēr būt sasniedzamiem, sazināties ar draugiem un ģimeni jebkurā brīdī, tomēr bērna darbošanās mediju vidē, neizvirzot tai noteikumus un nenosakot robežas, var draudēt ar neveselīgu paradumu veidošanos.
    Pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem (no 5 līdz 9 gadiem) darbnīcās būs iespēja ne tikai uzzināt, kā lietot internetu prasmīgi, ērti un droši jau agrā bērnībā, bet arī radoši darboties, pildot dažādus uzdevumus un piedaloties spēlēs.
    Nodarbības vadīs Liene Valdmane, Latvijas Universitātes pedagoģijas doktora grāda pretendente, lasāmgrāmatas bērniem par internetu „Vaifija skola” autore. Darbnīcā piedalīsies arī animators Vaifijs.
    Vaifijs ir zēns, kas dzīvo datorā. Viņš aicina ciemos uz savām mājām – datorā, mobilajā telefonā vai planšetdatorā. Vaifijam vārds dots par godu bezvadu internetam – Wifi.
    Vietu skaits radošajās darbnīcās ir ierobežots, tāpēc aicinām nodarbībām pieteikties jau iepriekš tiešsaistē.
    Atgādinām, ka visi pasākumi ES mājā ir bezmaksas.
    Darbnīcas ES mājā notiks sadarbībā ar Latvijas Interneta asociācijas Net-Safe Latvia “Drošāka interneta centrs”.
    Aicinām bērnus vecumā no 6 gadiem, kā arī citus interesentus izmēģināt mobilo lietotni „Interneta drošības IQ”, kuru izstrādājusi Eiropas Parlamenta informācijas biroja konkursā uzvarējusī Rīgas 34.vidusskolas skolēnu komanda sadarbībā ar profesionālu programmētāju. Lietotnes mērķis ir paaugstināt zināšanas un izpratni par drošību internetā. Plašāka informācija: http://ej.uz/internetsIQ.
     
    МанкабенаДата: Вторник, 16 Августа 2016, 09:40:02 | Сообщение # 32
    Само совершенство
    Сообщений: 7183
    Награды: 13
    Статус: За городом
    ES mājā 16.augustā notiks Vaifija radošā darbnīca bērniem par drošību internetā

    Aicinām bērnus un viņu vecākus uz Vaifija radošo darbnīcu par drošību internetā, kas notiks otrdien, 16. augustā, no plkst. 11.00 līdz 12.00 Eiropas Savienības mājā, 1.stāvā, Aspazijas bulvārī 28, Rīgā. Latvijā 40% bērnu un jauniešu lieto internetu gandrīz katru dienu, turklāt to izmanto arvien jaunāki lietotāji. Modernās tehnoloģijas ļauj vienmēr būt sasniedzamiem, sazināties ar draugiem un ģimeni jebkurā brīdī, tomēr bērna darbošanās mediju vidē, neizvirzot tai noteikumus un nenosakot robežas, var draudēt ar neveselīgu paradumu veidošanos.

    Pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem (no 5 līdz 9 gadiem) darbnīcās būs iespēja ne tikai uzzināt, kā lietot internetu prasmīgi, ērti un droši jau agrā bērnībā, bet arī radoši darboties, pildot dažādus uzdevumus un piedaloties spēlēs.

    Nodarbības vadīs Liene Valdmane, Latvijas Universitātes pedagoģijas doktora grāda pretendente, lasāmgrāmatas bērniem par internetu „Vaifija skola” autore. Darbnīcā piedalīsies arī animators Vaifijs.

    Vaifijs ir zēns, kas dzīvo datorā. Viņš aicina ciemos uz savām mājām – datorā, mobilajā telefonā vai planšetdatorā. Vaifijam vārds dots par godu bezvadu internetam – Wifi.

    Vietu skaits radošajās darbnīcās ir ierobežots, tāpēc aicinām nodarbībām pieteikties jau iepriekš tiešsaistē: https://goo.gl/forms/GHuiosBYRlCRgV1O2.

    Atgādinām, ka visi pasākumi ES mājā ir bezmaksas.

    Darbnīcas ES mājā notiks sadarbībā ar Latvijas Interneta asociācijas Net-Safe Latvia “Drošāka interneta centrs”.

    Aicinām bērnus vecumā no 6 gadiem, kā arī citus interesentus izmēģināt mobilo lietotni „Interneta drošības IQ”, kuru izstrādājusi Eiropas Parlamenta informācijas biroja konkursā uzvarējusī Rīgas 34.vidusskolas skolēnu komanda sadarbībā ar profesionālu programmētāju. Lietotnes mērķis ir paaugstināt zināšanas un izpratni par drošību internetā. Plašāka informācija: http://ej.uz/internetsIQ.
     
    LuninaДата: Четверг, 10 Ноября 2016, 18:00:22 | Сообщение # 33
    Безупречная леди
    Сообщений: 3126
    Награды: 6
    Статус: За городом
    ES mājā notiks ZINOO ziemas radošo nodarbību cikls bērniem
    Aicinām bērnus un viņu vecākus uz bezmaksas radošajām izziņas darbnīcām, kas sadarbībā ar zinātkāres centriem "ZINOO" Eiropas Savienības mājā, Aspazijas bulvārī 28, Rīgā notiks novembrī, decembrī, janvārī un februārī - katra mēneša otrajā sestdienā no plkst. 11.00 līdz 13.00.


    Lai demonstrētu zinātnes aizraujošo dabu un dotu iespēju bērniem kopā ar vecākiem sestdienās vērtīgi pavadīt laiku, kopā darot un mācoties, ES mājā notiks četras radošās darbnīcas:

    12. novembrī plkst. 11.00 - "Kosmiskais piedzīvojums". Vecuma grupa: 2. - 9. klase. Ceļojums visumā sastāv no vairākiem vienlīdz svarīgiem posmiem, bet vissvarīgākais ir veiksmīga piezemēšanās. Bērniem būs iespēja izveidot kosmisko zondi, kas spētu veiksmīgi piezemēties, saglabājot veselu "kosmonautu" - olu. Nodarbībā arī eksperimenti ar īpašo viesi - kosmiski auksto šķidro slāpekli, pārbaudot tā fizikālās īpašības un gatavojot saldējumu 196 grādu aukstumā. Pieteikšanās šeit.
    10. decembrī plkst. 11.00 - "Ilūzijas". Vecuma grupa: 1. - 9. klase. Bērnu un vecākus priecēs profesionāla iluzionista maģijas triku priekšnesums. Būs iespēja pārliecināties, ka aiz maģijas un burvju trikiem slēpjas interesanta zinātne. Radošajā darbnīcā būs arī optiskā ilūzija, kustīgie attēli, hologramma, hologrammas ekrāna radīšana un 2D attēla pārvēršana 3D veidolā. Pieteikšanās šeit.
    14. janvārī plkst. 11.00 - "Ķīmijas un fizikas pasaule". Vecuma grupa: 1. - 6. klase. Ķīmija var būt aizraujoša un interesanta. Darbnīcā būs iespēja pārbaudīt ķīmisko vielu reakcijas un agregātstāvokļa maiņu, gatavojot savu gudro plastilīnu. Eksperimentu paraugdemonstrējumi un interaktīvs priekšnesums ar ūdeni, gaisu un uguni, lai pārliecinātos par zināmu vielu neparastajām īpašībām. Pieteikšanās šeit.
    11. februārī plkst. 11.00 - "Noslēpumainais gaiss". Vecuma grupa: 2. - 6. klase. Kas ir gaiss? Izzinoša nodarbība par gaisu un tā fizikālajām īpašībām. Katram bērnam būs iespēja izveidot savas vējdzirnavas un iepazīties ar vēju kā alternatīvās enerģijas ražošanas veidu. Otrajā daļā - izveidot kuģi, kurš spēj noturēties virs ūdens. Pieteikšanās šeit.
    Katrā darbnīcā varēs piedalīties 20 dalībnieki, tāpēc aicinām pieteikt bērnus jau iepriekš tiešsaistē (uz katru nodarbību atsevišķi).
    Atgādinām, ka visi pasākumi ES mājā ir bezmaksas!

    Eiropas Komisijas 2016. gada analīzē par ekonomikas un sociālajiem izaicinājumiem ES dalībvalstīs secināts, ka Latvijā jauniešu interese par eksaktajām zinībām joprojām ir mazāka nekā interese par humanitāro zinātņu jomu. Tādēļ atbalstāma ir skolēnu intereses veicināšana par zināšanu ietilpīgajām nozarēm (dabaszinātnes, tehniskās zinātnes, inženierzinātnes un matemātika), tehniskiem un inovatīviem risinājumiem.

    Savukārt zinātkāres centru "ZINOO", kas atrodas Rīgā, Cēsīs, Daugavpilī un Liepājā, veidotāji tic, ka katram cilvēkam piemīt unikāls un neatkārtojams potenciāls, kuru ir jāpalīdz atklāt, rosinot dabisko zinātkāri par sevi, apkārtējo pasauli un tehnoloģijām.
     
    Леди Сити » Наши Дети - маленькие люди на большой планете » Досуг с детьми » Мероприятия в Доме ЕС
    • Страница 1 из 1
    • 1
    Поиск:
    Copyright LadyCity © 2024 Перепечатка без письменного разрешения администрации запрещена.